6.11. VESA - kimenet a VESA BIOS-hoz

Ezt a vezérlőt egy általános vezérlőként terveztük meg és vezettük be bármilyen, VESA VBE 2.0 kompatibilis BIOS-szal rendelkező monitorkártya esetében. A másik előnye ennek a vezérlőnek, hogy megpróbálja használni a TV kimenetet. VESA BIOS EXTENSION (VBE) Version 3.0 Dátum: 1998. szeptember 16. (70. oldal) ezt írja:

Duál-Vezérlős Tervezés.  A VBE 3.0 támogatja a duál-vezérlős tervezést, feltételezve hogy általában mindkét vezérlőt ugyanaz az OEM biztosítja, egy BIOS ROM vezérlésével ugyan azon a grafikus kártyán, lehetséges az alkalmazás számára elrejteni azt a tényt, hogy valójában két vezérlő van jelen. Ez ugyan megakadályozza a vezérlők egyidejűleg történő egyedi használatát, azonban lehetővé teszi a VBE 3.0 előtt kiadott alkalmazások normális működését. A 00h VBE funció (Vezérlő információkkal tér vissza) a két vezérlő kombinált információit adja vissza, beleértve a használható módok kombinált listáját. Ha az alkalmazás kiválaszt egy módot, a megfelelő vezérlő aktiválódik. Az összes többi VBE funkció ezután az aktív vezérlővel dolgozik.

Így van esélyed a TV kimenet használatára ezzel a vezérlővel. (Gondolom a TV-out legtöbbször legalább egyedülálló fej vagy egyedüli kimenet.)

ELŐNYÖK

HÁTRÁNYOK

A VESA PARANCSSORI KAPCSOLÓI

-vo vesa:opts

jelenleg felismert: dga a dga mód használatához és nodga a dga mód letiltásához. A dga módban engedélyezheted a dupla bufferelést a -double kapcsolóval. Megjegyzés: ezen paraméterek elhagyásával engedélyezed a dga mód automatikus detektálását.

ISMERT PROBLÉMÁK ÉS MEGOLDÁSAIK