6.12. X11

Ha lehet, kerüld el! Az X11-es kimenetnek (megosztott memória kiterjesztést használnak), nincs semmilyen hardveres támogatásuk. Tudja ugyan (MMX/3DNow/SSE által gyorsítva, de így is lassan) a szoftveres méretezést, használhatod a -fs -zoom kapcsolókat. A legtöbb hardverben benne van a hardveres méretezés támogatása, használd a -vo xv kimenetet hozzá vagy a -vo xmga-t a Matrox kártyákhoz.

A probléma az, hogy a legtöbb kártya vezérlője nem támogatja a hardveres gyorsítást a második fejen/TV-n. Ezekben az esetekben zöld/kék színű ablakot látsz a film helyett. Az ilyen esetekben jön jól ez a vezérlő, de erős CPU-val kell rendelkezned a szoftveres méretezés használatához. Ne használd az SDL vezérlő szoftveres kimenetét+méretezőjét, annak még rosszabb a képminősége!

A szoftveres méretezés nagyon lassú, jobb, ha megpróbálsz videó módot váltani inkább. Az egyszerűbb. Lásd a DGA rész modeline-jait, és írd be őket az XF86Config fájlba.

Ha nem találod a beszúrt módokat, nézd át az XFree86 kimenetét. Néhány vezérlő nem tud alacsony pixelclock-ot használni, ami szükséges az alacsony felbontású videó módokhoz.